Wednesday, December 22, 2010

PI DAFTAR LESEN PERNIAGAAN

DENGAN NAMA ALLAH , 99 SEMUANYA


Hari ni aku,Haji Shafie dan Haji Lah Samad pi daftar perniagaan Pasar Mini Anak2 Yatim di Suruhanjaya Syarikat Malaysia,Bangunan sentosa dekat Pekan Rabu,Aloq Staq............tu aku ambil gambaq di tingkat 10 dari tingkap pejabat SSM............di tengah kelihatan Masjid Zahir.......bangunan warna hijau juga ialah bangunan sentosa........gunung kecil molek ialah gunung Keriang.
Haji Shafie dan Haji Lah sedang mengisi borang2 yang perlu.............aku memang tak boleh buat kerja2 sebegini,cepat pening...........kerja2 perkeranian buatkan diri letih minda.
Di kaunter No:5 Haji Shafie berurusan dengan pegawai SSM.................cepat , pantas dan cekap........tahniah diberikan kepada k/tangan di SSM.


Salam melebar senyum...............srengenge singgah di Simpang Empat Kangkong makan bihun sup......sluuuurrrp sedap.

3 comments:

Anonymous said...

Salam pak cha,

Awat tak ambik gambaq bihun sup tu skali??...

Rozali said...

Assalamualaikum Ayahanda

bersih dan kemas pejabat mereka

Wassalam

Sapiah Ibrahim said...

untuk mendaftar perniagaan anda di SSM, Kementerian Kewangan dan CIDB saya syorkan pergi laman web ni www.daftarsyarikat.biz , diorang tolong buatkan dari a-z , dapat percuma koleksi kertas kerja, senarai badan pembiayaan dibawah agensi kerajaan untuk dihubungi dan contoh template profail syarikat(senang kita tinggal nak key in maklumat je kat dalam profail tu) . kalau pergi sendiri pun boleh cuma tinggal renyah je la nak beratur pastu nama tak lulus kena pergi balik dah satu kerja plak, duit minyak lagi...yang ni saya just melalui facebook je dgn admin dia untuk berinteraksi secara on9...lesen saya sehari je diorang siapkan. Lepas tu kendian2 kalau ada apa2 yang u all tak faham pasal perniagaan dan ingin bertanyakan maklumat lanjut ada live support di yahoo messenger, skype, facebook dan gmail.