Sunday, January 20, 2008

MAHMUD BIN HASSAN

Dia yang baru ku kenali , cuma melalui alam siber , tapi macam dah cukup akrab , tiba2 dia pergi dulu menemui Allah sebelum ku dapat berjumpa dengannya in person. Kami dah berkomunikasi melalui emel dah hampir 3 bulan,dan banyak pengalaman ku dapat berkongsi dengan Pak Mud / Mak Munah dari emel2 kami .
Dah berkali2 dia menjemput aku ke rumahnya di 'Lubok Hati' ,Kuang . Ingin sangat dia nak bersemuka dengan ku . Aku rasa terkilan kerana tak dapat memenuhi hasratnya. Maklumlah sama2 dah pencen ni , kecerdasan dah tak sebagaimana nak bergerak kesana dan ke sini. Lebih2 lagi pak Mud pula mempunyai berbagai masalah kesihatan.
Pak Mud banyak menceritakan kisah di Kirkby , di SAHC bersama Pak Non kawan persekolahannya dan selepas itu sama2 pula ke Kirkby .
Ku doakan semoga roh Pak Mud di tempatkan bersama2 orang solihin , insyaallah aku juga akan mati dan berharap sangat bertemu dengan Pak Mud di alam Jannah .
Thank you to Pak Non for introducing me to Pak Mud............He was one of a few extraordinaries.
Alfatihah .......

1 comment:

KotaStar said...

Sdr Mat Isa,
Terima kasih diatas ingatan saudara menulis satu ruangan khas tentang Allah Yarham Hj Mahmud bin Hassan. Certainly tears roll my cheek as I have yet again lost another very old friend. One by one they leave us. Our time as you often say will come. We never know when, where and certainly how.As we live kenalah buat apa yang sepatutnya agar kita juga bersedia.

Salamsejahtera