Monday, October 18, 2010

MANIFESTO PAK KADIR

DENGAN NAMA ALLAH , 99 SEMUANYA


Aku kenai Pak Kadir cuma di alam maya.....ku minat membaca blognya...caranya menulis memikat hatiku.......kami sama2 orang Kedah.......pengalaman kami hampir sama........tak jauh beza Pendang dan Sik.....tapi dia orang kurang ulunya dari ku....aku 100% orang ulu.

N3 terkini Pak Kadir 'Sebuah Habuan Murah' Untuk PAU 2010 membuat aku terjaga dari lena,dan aku ingin berkongsi dengan sahabat2 yang membaca blog aku......Aku cuba mudahkan untuk bacaan......ku ringkaskan isinya............MANIFESTO PAK KADIR UNTUK PAU 2010.
PAU ialah Perhimpunan Agung Umno.........monyet Pak Kadir pun dah termaklum........wajib diperjuangkan oleh Umno.

..........Umno wajib membulatkan tekad berjuang untuk bangsa (Melayu),agama (Islam),dan negara (Malaysia).....Umno lemah dan hilang pegangan akibat pemimpin yang haprak dan pemimpin yang terlelap.

.........Umno perlu berhenti menjadi burung kakak-tua yang melagukan slogan dan bahasa berkod ( coded language) yang ia sendiri tak paham.Mantera2 pun kelabu-asap.

.........Umno wajib memperjuangkan ekonomi nasional berdasarkan pertumbuhan dan pembahagian (growth with distribution)....bermain slogan tak memberi makna.

.........Umno perlu pada kepimpinan yang bersih,berani dan komited.Jangan buat parti orang pilihan.

.........Umno kena kembalikan dayapikir,daya berartikulasi dan kecintaan pada ilmu....jangan bermain api yang dikoyakrabakkan oleh perkauman.

Itulah 5 manifesto yang baik untuk Umno check diri mereka.

Salam melebar senyum...........srengenge check-up dengan Rukun Islam dan Rukun Iman.

4 comments:

Chik Att said...

Saya salah seorang peminat blog dia.....

tidak jemu membaca ... sinis .....

YB said...

Salam ayahanda

yg mana nak pergi PAU, belah kiri kah? belah kanan kah? tapi macam nak ucap selamat jalan kpd yg belah kiri jer..

Rozali said...

Assalamualaikum Ayahanda

Salam ziarah

Wassalam

Anonymous said...

Salam Tuan,

UMNO dah SAKARATULMAUT..... Melainkan puak2 yang jahil sahaja masih menyokong mereka.