Thursday, April 28, 2011

KERISTIAN PUN KECAM VIDEO LUCAH

Ketua Gereja Kecam TV3 Kerana Tayangkan Siri Kedua Klip Video Seks

Petaling Jaya: Seorang pemimpin Gereja Katholik membidas TV3 dengan tindakan mereka menyiar potongan dari video seks yang didakwa membabitkan Datuk Seri Anwar IbrahimTV3.

Biskop Paul Tan, yang juga Presiden Konferens Bikop-biskop Katholik Malaysia, mengecam tindakan itu sebagai sesuatu kebiadaban yang tidak boleh dimaafkan.

Semalam, stesyen TV yang ada kaitan dengan kerajaan tersebut telah menyairkan potongan dari apa yang disifatkan bahagian kedua video yang didakwa membabitkan Datuk Seri Anwar Ibrahim dengan wanita dikatakan warga China.

“Dari awal lagi, kita melihat satu sikap yang serba membolehkan telah menjadi ciri kepada sikap pihak berkuasa terhadap episod jijik berkenaan,” kata Tan.

“Sekarang sikap itu menjadi lebih biadab: pemaparan bahan yang keji dan buruk dilkakukan di TV awam untuk ditontoni oleh seluruh rakyat lelaki dan perempuan termasuk kanak-kanak.

“Kebiadaban ini tidak boleh dimaafkan dimana kelemahan pihak berkuasa yang tidak bertindak tegas dari untuk menghapuskan ia dari peringkat awal sebagai satu kesilapan yang amat besar.

Tan menggesa pihak berkuasa untuk bertindak tegas dan mengheret mereka yang memiliki dan menayang video seks sebelum “satu kejahatan melahirkan lebih kejahatan lagi selepasnya.”

“Sikap membenarkan tayangan berkenaan, adalah relatifnya merupakan wajah kepada tindakan syaitaniah yang merupakan penyumbang jelas terhadap kerosakan moral yang kita temui di dalam kehidupan.

“Para penjaga undang-undang dan moral (pihak polis) tidak boleh membiarkan penayangan kejahatan yang kurang ajar ini. Mereka perlu bertindak, jika tidak rakyat akan menanggung risikonya,” tegasnya

dipanjangkan dari blog Muslimeen United

4 comments:

AL FAKIR Muhammad Fazilul Helmi Raidzan said...

MALU MALAYSIA KALAU BIAQ PUAK UMNO LOKLAQ NI

Anonymous said...

salam ayahanda..kalau ketua ugama lain boleh mengecam tindakan tersebut,ianya sungguh memalukan kita yg beragama islam ni..jelaslah bahawa pihak berkuasa boleh membuat segalanya dgn sesuka hati kerana tak ada siapa yg boleh mengambil tindakan keatas mereka.

manzlie said...

salam dari Makkah


' SUNGGUH MEMALU KAN.....'


WASALAM..

Aki44 said...

Salam Ayahanda,

Sudah lumrah dibumi 1Malaysia cucu cicit syaitan yg berwajah manusia menelanjangkan keaiban org lain (betul ker...rekaan ker..) utk menutup kemungkaran mereka. Bagi spesi ini, haram halal tiada dlm kamus mereka. Matlamat keji haramjadah nih menghalalkan cara. Nauzubillah