Tuesday, July 13, 2010

KAK FARIDAH MAI ZIARAH

Dengan nama Allah , 99 semuanya


Kak Faridah datang secara solo ke srengenge..............seorang business woman yang berjaya,syabas Kak Faridah........masih aktif walaupun umur dah mengjangkau 60 tahun.......setiap hari ahad boleh dengar suaranya berkumandang di Radio Kedah FM....dok promote produknya.........juga seorang globe tereker sekaligus ada pakej melancong ke luar negara.........aku ikut pakejnya iaitu usahasama dengan ustaz Zul ke Makkah tahun sudah di bulan Ramadhan........lama pakejnya 49 hari.....murah pula tu.
Depa ni sebaya dan satu geng......ni Kak Faridah baru balik membawa pakej ke Baitulmugaddis......ziarah Masjid Al-Aqsa......dia kata OK,selamat dan tak takut.

Tu dok cerita panjang pasai di Pelastin sana............cemburu kami............jom ikut......3 hari lagi nak bawa pula rombongan pi Bandung.Indonesia......seminggu di sana.....dan balik nanti ada pula pakej umrah bulan puasa ni...........kami belum beri keputusan lagi.....dia nak bertolak pada 5 Ogos......seronok kalau boleh ikut depa.


Tu anak2 kami dok layan dia makan............mudah bergaul kakak ini.......makanlah Kak Faridah apa yang ada.............ish,ish,ish Ramadhan ni kalau boleh ikut sama,kan seronok.......
salam melebar senyum................srengenge : hatinya terpikat kat Tanah Suci.



2 comments:

Hajah Zainab bt Abdullah said...

salam haji,

Insya Allah, hasrat nak ke sana nampaknya semakin menjadi kenyataan...hah tuh tuan empunyer package sendiri datang jemput!

Marla said...

Salam...
Bestnya dah ziarah masjid Al Aqsa...mudah mudahan dapat pergi juga suatu hari nanti...