Thursday, July 15, 2010

SEPAGI DI GRAPHIC CENTRE

Dengan nama Allah , 99 semuanya


Sepagi aku ke graphic centre di Sik......satu2nya di usahakan oleh seorang anak muda.......berusaha maju.
Inilah VM Graphic Studio...........macam2 ada.........terletak berdekatan dengan Bangunan Tabung Haji,Sik...........aku sokmo ke sini bila2 ada masalah komputer dan sebagainya......depa beri layanan segera dan memuaskan....nak apa ? buat banner,boleh dalam sedetik masa.........kad kenduri,itu perkara enteng..............nak print apa saja......nak simpan utk nostalgia di usia tua.


Ini pejabatnya.......bisa d atur............mereka akan memberi kepuasan ikut citarasa pelanggan.

Sibok sikit.....bertugas....dan si abang ni belom lagi bersarapan pagi.......makan dulu abang Asri.....jangan biar perut bermain lagu keroncong.



Nak habis kerja sekejap.......nanti nak pi balon nasik kat kedai ARC ( Ariff Roti Canai )........senyum girang pagi ni ? Entah ada apa2 tak ? Sudah pasti........orang muda tentu banyak impiannya.





Ini printer untuk buat banner............rigid nak mengendalinya.........aku memang bodoh tentang peralatan moden ni.........zaman muda dulu tak dak benda2 macam ni........semua guna tangan 4 kerat.





Tu pelanggan dah sampai...........nak buat banner untuk world cup ?.........world cup dah tammat Haji........tunggu 4 tahun lagi......lebih baik buat banner pilihanraya ke 13 ni.........kita pilih kerajaan baru....kita hindari segala kezaliman,penipuan,rasuah dan segala mak nenek yang haram jadah.





Tengok Haji.....nak buat macam mana.....tengok contoh2 tu.......kemudian ukir idea sendiri.....guna otak sendiri..........
Salam melebar senyum.............srengenge memang tertarik dengan studio ni.







4 comments:

Ummi Humaira said...

Assalamualaikum ayahanda

Alhamdulillah ada juga anak muda kaum bumiputra yg berkecimpung dibidang niiii....

YB said...

salam ayahanda

bangga jika boleh tempah kat bangsa sendiri.

Pesan kat dia standby warna hijau banyak banyak. Banyak tempahan warna ni akan datang.

مسافر_اسلام said...

Salam ayahda, apa kbr? lama tak ke blog ayahda. Org melayu dah ada printing sendiri. Mari majukan bangsa sendiri.

Rozali said...

Assalamualaikum Ayhanda

Alhamdulillah
ada anak bangsa yg telah maju

Wassalam