Saturday, September 17, 2011

CUCUNDA FAIZ BERKURSUS DI PORT DICKSON


 Minat cucunda  Faiz sama dengan minat srengenge............berkhidmat dengan Angkatan Tentera.......srengenge selepas lulus Senior Cambridge memohon menjadi kadet tentera , tapi di halang oleh arwah ibu kerana semasa tu komunis masih berjuang di hutan......akhirnya impian ibu hendak anaknya menjadi cikgu tercapai..............selamat  menjalani kursus , moga berjaya.......susah-payah kita harungi Faiz..........tidak ada jalan mudah........tiada comfort-zone.......cuma jiwa yang tenteram mengulek keindahan hidup............jika gundah-gulana,ia cuma datang sekejap2 saja........selepas itu ia berlerai di tiup angin malam





 Bergambar bersama bapanya sebelum berlepas ke Port Dickson............jangan bimbang Pak Berahim , you dulu pun bekas seorang laskar..............susah-senang hidup ni sementara....akhirat kekal abadi




 Potret bersama keluarga : dari kiri Kak Alang,Kak Ngah,Mak Cik Nab (ibu) ,Faiz,Pak Berahim dan Kak Long


This is srengenge,
That is Faiz,
You and me minat hidup sebagai manusia biasa..................kita buru kejayaan , demi kejayaan.........tapi srengenge dah ada di penghujungnya............Faiz kena terjah lagi dan lagi............dan satu hari nanti Faiz juga akan menjadi srengenge ...........insyaallah akan berjaya..........tiada ada senang tanpa susah,tiada ada susah bila dah senang.

Doa srengenge untuk cucunda................senyum sokmo





6 comments:

Anonymous said...

komunis kan pejuang kemerdekaan..pasal srengge takutlak..heheheh

Anonymous said...

itu lah pasal. komunis kan lawan penjajah british. apesal nak takut pulak bapak srengenge. baik takut dengan british.

nampaknya pak srengenge sendiri telah beri jawapannya. meludah ke langit jatuh ke muka sendiri.

jangan marah ekkk.....

Anonymous said...

betul lah bro. komunis tak perlu ditakuti kerana mereka lawan penjajah british.

mat indera pun bersama dengan komunis. haha

wakakak.....

NGINAP SRENGENGE said...

salam anonymous,

arwah ibuku cukup paham itu semua........kalau aku jadi askar bermakna aku jadi barua british......lebih baik lawan komunis dan british kedua2nya sekali.

sekarang musuh kita ialah kebaruaan Melayu.......perjuangan belum selesai

Anonymous said...

Betul tu srengenge,

Paling baik dua2 kita tak sokong samada komunis or british.

Kedua2nya haprak belaka macam UMNO.

Apapun kebaruaan Melayu sangat sukar untuk dihapuskan.

Al-Manar said...

I like your spirit. We are one of a kind, old-timers. Let the young ones do what we were not allowed to.