Saturday, August 21, 2010

FIVE YEARS AGO

Dengan nama Allah, 99 semuanya


Tiba2 teringat kat depa ni.........5 tahun dulu di majlis perkahwinan anak Dad Mak Mah di Aloq Staq.
Masih handsome masa tu.........tapi la ni semua dah 70 plus,plus,plus........sama2 pernah jadi cikgu di Sik.
Dari kiri cikgu Sahak ( pakar menembak),cikgu Saad ( pakar lipat sepak-takraw ),Cikgu Salim Dahari ( pakar Volkswagen.....asal dari negeri Perak,negeri rampasan kuasa),Ustaz Md.Zain (pakar serba-serbi),aku dan cikgu Ahmad Nooraini ( sekarang globe-tracker macam Ain-Wright menjelajah seluruh dunia ,juga berasal dari Perak,negeri rampasan kuasa )

Masing merenung di masa lampau.Salim teringat kat anak berada di Australia........Ustaz Mad Zain pula termenung mengenangkan pernah berlaku accident di Makkah.Aku cuma melayan emosi mereka.......Cikgu Saad yang paling berjaya agaknya,2 orang anaknya ialah doktor pakar.
Doakan semua sihat2 dan dapat menjalani ibadat posa dengan sempurna.
Salam melebar senyum............srengenge masih hidup di kaki bukit.

4 comments:

Ummi Humaira said...

salam ayahanda...

doa ummi semoga ayahanda dipanjangkan usia dlm iman dan sihat sejahtera....

ayahanda pun apa kurangnya dr mereka..sama hebat juga..

YB said...

Salam ayahanda

semoga semuanya sihat walafiat sentiasa dan kuat beribadah.

Rozali said...

Salam Ramadhan Ayahanda

moga ayahanda bertemu dgn mereka dlm suasan riang

Wassalam

manzlie said...

salam from Makkah.....


alhamdulilah...ceria nampak mereka semaunyer...dao cl moga mereka semua di berikan kesihatan yang baik..insyallah