Thursday, June 11, 2009

KALAU NAK BERMADU .....satu tip



KALAU NAK BERMADU …….satu tip




Hari ini aku melancong ke seluruh alam siber milik ahli parti pas.Yes,I went surfing….reading and reading.Macam2 ceritanya.Tapi tak kepelbagaian.Banyak berpusat pada kerenah dua-tiga kerat pemimipin mereka yang dah giler2 nak kawin dengan umno.Nak tubuh kerajaan perpaduan @ UG.Masing2 hot macam cili padi.Hot pasai pemimpin meroyan dan tiba2 membawa masaalah pada parti,membawa penyakit jenis ‘chikungunya’ membuat hati2 ahlinya berpecah-belah.Macam juga seperti jolok sarang tebuan.


Hati orang pas tak seperti hati orang umno.Orang pas berjuangkan tenaga,wang sendiri.Kutip derma ni sokmo-sokmo.Orang umno berjuang untuk dapat duit,tender dan sebagainya.Ahli pas sanggup duduk dalam belukar dengar ceramah.Ular dan pacat kawan depa.Kekadang pacat juga boleh menceroboh masok dalam kain pelaikat,gigit daging telor depa.Habeh berdarah.Ini yang buat lelaki datang’haid’.Jadi bila mereka dipermainan oleh dua-tiga kerat ni nak kawin dengan umno melalui UG,depa marah.Marah sungguh2.Di rumah2 kenduri juga cakap2 orang kampong juga pasai yang sama.Depa naik meluat,geram dan marah2.Kalau masok blog,berlimpah-ruah jadinya.


Umno orang kaya.Duit banyak.Tak payah kutip derma.Tak payah dengar ceramah dalam belukar.Jadi ahli2nya kurang sikit sensitive kalau pemimpin depa buat hal.Depa semua kenyang,perut semua buncit2 belaka.


Kesan pada pas cukup buruk ekoran dari UG ini.Kemungkinan ahli2nya akan buat u-turn dalam PR13 nanti.Orang melayu mudah terguris.Dulu umno kena tsunami politik,kali ni boleh lihat puting beliong pula menerjah pas…..semuanya sebab mulut capoi pasai UG.Ahli hilang keperayaan.Ahli cukup marah bila nasihat TGNA tak didengari.Lihat apa jadi kat brahim ali bila memain2kan Tok guru.Satu pasir mas ( bukan satu Malaysia) meluat kat dia.Nasaruddin pula dibawa TGNA ke Bacok lawan Awang Adik.Dia pula membelakangkan TGNA.Sekali lagi jangan harap nak menang di Bacok.Baik angkat bungkus awal2.


Muktamar pas membawa bala.Umno boleh senyum sampai ke telinga.Kalau begini perangai pas,umno boleh hidup lama lagi.Orang jahil buat salah orang kurang beri perhatian.Tapi bila orang alim buat salah,gunung berapi boleh meletup.


Pengundi2 cina dan India yang dah jinak dengan pas dah mula tak caya.Orang keadilan juga tau pas sama terok dengan umno juga.Boleh tikam kawan dari belakang.NGO2 juga hairan tengok pas.Nak haramkan SIS.Haramkan babi ,babi masih ada.Semalam 4 biji durianku di bahamnya.Haramkan arak ,arak masih ada.Apa perlu haramkam SIS ? Bukankah kita ada Jakim dan majlis mufti.Itu bukan kerja pas.Macam2 jadinya bila orang nak berkawin dua.Anak2 habeh berkecai berai.Rumahtangga rosak binasa.Bila bercakap merapu saja.Ahli lagi hot bila depa diam.Teranglah kat ahli.Bila mustaffa Ali kata ‘kita benamkan umno habis2an’.Ahli ketawa terbahak2.Kan kemarin nak adakan kerajaan perpaduan ? Ngapa pula hari ni nak benamkan umno ? nak galas puteri umno bila umno mati ? Ahli2 kelihatan sugul , muslimat membisu sepi.Apa nak buat demo nak kawin dua .Isteri pertama melatah sampai ke subuh.


Isteriku cuma satu.Only WAN.Mak Wan.

7 comments:

Anonymous said...

salam cikgu,

suspense punya tajuk.

Anonymous said...

Ayo-yo bagus punya cerita.Kami MIC dah ajar.Kamu PAS pun musti ajar.Dulu cadang sangat nak bunuh umno,tiba2 nak kawin dengan umno.Mana boleh tidur dalam satu kelambu.Hati sat syok,sat tak syok musti tidur asing2.

Mari sokong hindraf.Tak kawin dua punya.

Anonymous said...

cikgu,

Tu la dok kata , ahli2 pas ni tak taksub dengan pemimpin depa.Tak kena piangg pi.Depa tak jilat macam umno.

Dah lama dok sponsor parti.Dah lama dok dengar ceramah dalam belukar.Sekali hati terguris piangg pi.

Syok cara cikgu tulis.Sepatah cikgu tulis,seribu mulut turut membaca.

Anonymous said...

cit. Tak ramai dalam pas yang nak kawin dengan umno tu. hanya beberapa ekor jer. Tapi beberapa ekor tu pegang jawatan tertinggi parti. patut hapuskan jer diaorang tu dalam parti pas. Biar pas terus hidup subur.

NGINAP SRENGENGE said...

Terima kasih kepada 3 orang anonymous beri komen.

Politaik ni macam tu lah.
Bau kentut sendiri pun busuk.

jalaluddin said...

Lama-lama kalau dibiarkan kat puak2 ni maka pas akan jadi begini. BN=PAS. So, game over for PAS.

Anonymous said...

Sekarang harakah pun orang dah meluat nak baca. lebih meluat dari baca utusan. Lebih baik baca blog2 macam ni. Sekurang2nya penulis blog ni tak ampu sapa2. Perjuangan ikhlas dari hati. Memang kita patut kick out hadi dengan nasa!!!!