Friday, June 12, 2009

SALAM SATU DUNIA,SAMPAI LANGIT KE 7

SALAM SATU DUNIA,SAMPAI LANGIT KETUJUH.

mencari utopia
ku temui aman damai ............(ps boleh juga ditatap di : http://banggolderdap.wordpress.com/


Puas aku sondol ke sana ke sini.Macam babi gatai puncungnya.Sapi jantan juga sondol bila naik minyak.Bila gatai betina.Dia sodol busut jantan.Aku sondol satu dunia.Aku salam satu dunia.Aku sondol sampai langit ke tujuh.Pohon salam ku juga diterima.Sama juga seperti hari2 berlalu.Sama juga kemarinnya.Sama juga hari ininya.Sama juga besoknya,mungkin.Habeh berlalu dan berlalu.Tapi hasratku tetap sama juga tak nak berhenti.Aku jalan2,aku lari2,aku lompat2,aku hinggut2.Aku juga terjun2 di air cetek,aku turut terjun ke dasar yang dalam.Dari lereng bukit aku lompat.Atas pokok kayu aku lompat dan terjun.Aku depakan tanganku .Sampai nampak bulu ketiak.Aku tambatkan sayap buatan burung cenderawasih.Aku terbang2 keliling,tinggi dan tinggi.Sayup mata memandang.Gayat menyelimuti diri.Tersentot dua bebola kemaluanku.Teloq jadi kecut. Seram sejuk jadinya ,macam nak demam chikungunya.Lemah longlai jadinya.Aku tak boleh berhenti di sini.Tidak ada stesyen untuk nak stop.Tidak ada traffic-light.Aku tak boleh berhenti.Aku ambil jalan pintas.Aku releks dan aku releks.Oh cukup enak melayang2 di angkasa biru.D.J.Dave pernah frust di awan biru.Nak tau kena tanya aku.Kami mai satu kapai.A thrilling story.Aku cuba singgah seketika di awan2 yang berarak.Rasa macam diatas buaian.Di ayun oleh ibu semasa kecil.Buai laju-laju.Aku macam baru lahir.Whaaoo! Banyak kena belajar.Aku belum tau apa-apa.Tiada apa yang aku tau.I know nothing.How to start.Bagaimana nak mula.Bila mula bagaimana nak stop pula.Oh! gimana nak belajar.Banyaknya nak belajar.Mana ada sekolah.Mana ada universiti.Mana ada duit.Mana ada scholarship.Dah dapat degree mana ada kerja.Disekolah mana gurunya.Di universiti mana professornya.Menggagau aku kesana sini.Aku merayau sampai ke lubang cacing.Tak aku jumpa apa-apa.Nak dapat pimpinan kat mana.Tak jumpa pemimpin.Tak jumpa piem.Katanya dia balik ke monggolia.Rumah mertuanya.Tak jumpa exco.depa melancong ke Disneyland..MB ? No,no,he is busy.DO pi mana ? Dia cirit dah seminggu,kerana makan tembikai campor susu. Duit rasuah pun pemimpin sapu.Mana pemimpin di bulan ? Depa dah lari masuk kati. Bila tamak .yang berilmu jadi jahil. Belum diduga ,belum tau.Aduh malang sungguh perjalanan hidup kini.Bukankah dunia juga untuk ku ? Tapi habeh gersang dibolot oleh dajjal2 haramjadah.Yang aku nak bukan dunia.Aku nak bekal sesuap nasi dari beras yang tidak kualiti.Aku tak mau minum MILO.Aku minum air parit yang keluar dari perut srengenge.
Aku tak perlu subsidi buat jamban,kerana berak ku tak menjadi.Nak proses seketol taik pun payah.Air kencing meleleh banyak,kerana sumber dari srengenge.Tanah akan gersang.Air parit akan kering.Haprak2 dah mula dok jeling2.Srengenge bila digondolkan,aku akan mati kehausan. Srengenge akan digondol dan dirogol habis2an,macam jantan terpelahap seks .Diratah2 hingga habis akar merbau dan cengal.Tapi aku tak harus berhenti.Aku pergi,pergi dan terus pergi.Biarpun srengenge tiada lagi.Sampai bila ? Sampai selepas mati.Di sana tenang abadi bersama2 anak bidadari.

2 comments:

future phenomenon said...

salam...

tumpang ziarah. jika ada yang berminat dengan teori konspirasi, sejarah nusantara yang hilang, sufism, kebangkitan akhir zaman..sila lah ke nusanaga.blogspot.com

harap salam ukhwah akan bertaut demi masa depan..sekian

......................................

NGINAP SRENGENGE said...

waalaikomsalam future phenomenon,

insyaallah akan saya jumpa di blog saudara.