Tuesday, March 9, 2010

DEEP SEA LIFE




Dengan nama Allah,99 semuanya.
Cantik dan menakjubkan.Ni baru jumpa di dasar laut.Masyaallah.Bagaimana pula nikmat2 di surga nanti.Tak akan terlintas di hati kita.
N3 ni cuma nak minta perhatian dari anaknda Nazir elaborate sikit tentang benda ni.Boleh lah kita berkongsi ilmu.
Wassalam.

5 comments:

manzlie said...

salam ayahanda..


subhanaalah..cantiknyer...salah satu kebesaran allah tunjukkanpada kita semua...

wslm

Ummi Humaira said...

salam ayahanda...

indahnya alam ciptaan tuhan

tak terbayang macamana indahnya di syurga kelak...

mudah2an kita berjumpa di sana nanti.InsyaAllah

Rozali said...

ssalamualaikum Ayahanda

berdoalah kita
agar kita ahli Syuga
amin

Wassalam

naziramin said...

Salam Ayahanda..

hehehe perhatian..

benda tu datang dari family Ascidians . Jenis coral yang hidup.. mmg hidup.. kalau pegang dia akan menguncup mulut dia.
(baru baca buku tadi hehehe)

boleh jumpa di merata2 dalam laut.. selalunya di perairan yang cetek...

memang selalu jumpa. ada mcm2 kaler dan bentuk. kecik jer.. size kurang dari 3cm rasanya.

Sedikit info on Ascidians :Wikipedia

Dan yang best nyer coral ni glow in the dark

Ascidians glow in the dark

wassalam

NGINAP SRENGENGE said...

salam anaknda CL
salam anaknda ummi humaira
salam anaknda Rozal

Bila melihat benda2 macam ni ternampak jelas kebesaran Allah.

Allahuakbar.