Sunday, January 18, 2009

BEFORE SOMEONE THROWS SHOES

BEFORE SOMEONE THROWS SHOES


Kalau dalam budaya kita,kalau kena baling dengan kasut,wadooo cukup aib jadinya.Lebih2 lagi bila muka pula jadi sasarannya.Walaupun tak kena ,tapi peribadi macam Bush tu cukup merana dan kecamok berlerai.Sepanjang hari sampai ke hari maut terpuing2 nampak kasut melayang.Jenoh nak mengelak.


Mingguan Malaysia berwajah baru hari ni.Berita kemenangan pas sikit saja.Kalau UMNO menang sebesar tu,berapa muka agaknya berita yang disiarkan.Orang semua boleh duga banyaknya berita KT.Itulah orang dah boleh baca otak UMNO.Dalam siaran langsung di TV Bernama semalam para pengunjungnya banyak mencurahkan mimpi ngeri mereka terhadap UMNO.Sehingga hosnya pun tak upaya nak menepis dengan feel terputusnya hubungan..Masing2 menempelak pemimpin UMNO yang dah mereka meluat.Kalau UMNO tak boleh check dirinya,UMNO boleh berkubur dalam masa terdekat. Maka wajah barunya bermasam berkedut kalau tak check-up.


Masih awal untuk check diri.Kan masih lagi dalam bulan Muhamram.Kan ia bulan Islam.Kita masing2 Islam.Boleh juga kalau check diri dalam bulan Junuari ni.Tapi kuranglah sikit islamiknya.Tapi kalau betoi2 nak check-up,bila2 masa pun boleh .Itulah ajarannya.Kan baik setiap masa kita buat check-up ? Kekerapannya adalah kebaikkannya.Check-up ! Buanglah segala taktik kotor.Islam itu bersih.Ia menolak yang kotor2.Pengundi2 muda sekarang dah sekurang2nya berSPM.Tak boleh perbodohkan depa.Had lapih lama dulu senang nak cucuk hidong.Lapeh la ni dan boleh berinternet,berblog dan beremel dan sebarang mak nenek.Propanganda di TV depa dah tak pakai.Kan seronoknya bila rakyat dah cerdik.Tapi kata orang , orang politik seronok bila para pengundinya bodoh-bodoh.Tapi awas before someone throws shoes.

1 comment:

mamat said...

Biarkan UMNO berkubur. Sudah terlambat untuk insaf atas segala kedajjalan mereka.