Wednesday, October 14, 2009

TERSELAMATLAH DARI DAJJAL KALAU........................Gambar pusat pentadbiran Persekutuan Bandar Muazzam Shah.......dulu dikenali sebagai Anak Bukit.Dulunya di sini ialah tapak kilang beras.Kedah pun turut membangun.Kita kejar kedua2nya sekali : syurga dan dunia.Kita belajar supaya jangan menjadi orang sesat.Hindarkan diri dari menjadi bodoh.Jauh dari ingati akhirat hati menjadi gelap , bila dekat dengan akhirat badan hangus terbakar.......nauzubillah.
Makkah masih terngiang2 di telinga,bersinar2 di depan mata.Dalam diri ku episodnya masih panas2 .Kekawan yang datang ziarah aku pun tak tanya lain : Makkah dan Madinah.Dua Tanah Suci....albaladil amin,negeri aman damai dan penuh kesejahteraan.Bila dajjal turun nanti Makkah dan Madinah tak dapat dimasukinya.Nak selamat dari fitnah dajjal,silalah bermastautin di Makkah ataupun Madinah.........selamatlah anakanda Azli......amin.
Wallahuaklam.

1 comment:

Ocean Girl said...

Depa tukaq nama ka? Bila? Dan lagi nak protest? Sayangnya nama Anak Bukit, takkan sama kalau depa tukaq. Sedihnya rasa. Tak terhingga.