Wednesday, October 28, 2009

WAR CONFERENCE





'WAR CONFERENCE' ,katakalah apa saja.Persidangan Penjenanyah Perang , sebutlah kalau suka.


Sebenarnya aku bukan minat sangat nak tuleh pasai ni , jiwa-raga ku masih terikat kat Makkah,dan Kaabah tetap menggamit aku.


Hari ini semasa membaca blog Pak Kadir Jassin,aku jadi bengis tak tentu hala.Aku rasa geli hati dengan PPP tersebut.Che Det yang anjurnya.


Ikut Dato' Kadir,ramai yang menitis airmata,kerana Bush dan Blair cukup ganas sebagai 'dogs of war'.Bush dan Blair disytiharkan 'persona non grata' di Malaysia.


Berkatalah satu komennya : sungguh ironis,bukankah che det sudah bersetuju dengan permintaan Bush Senior untuk menyerang Iraq.


Itulah kita ni nampak kuman di seberang lautan,tapi buta melihat gajah di depan hidong.Kalau checkkan diri,kita pun sama dengan dogs of war.Dan kalau melihat peristiwa di DUN Perak hari ini pun,perangai anjing masih terbawa2 dalam diri.

4 comments:

Leenoh said...

Salam Pak Cha.

Ayam kalau depa rebut beras yang ditaburkan sampai melompat-lompat dan terbang atas kepala kawan.

Manusia entahlah....

Tapi masih ada yang berjuang utk menegakkan kebenaran.

NGINAP SRENGENGE said...

salam leenooh,

Ayam had ekornya bergelumang taik pun turut melompat.

Amal Maarof Nahi Mungkar.

Wassalam.

Kalam Nadi Kota said...

Salam.terima kasih ,selalu dok ziarah saya.Aris-Tukul Besi

Anonymous said...

What happen in Perak??? Blame our self 1st, especially malay.