Ini upah kait petai.
Tu dia aku dijamu dengan benda2 ni....buah mangga,sengkuang,nenas,timun dan betik.Pasti hilang penat kait petai tadi.
BISSMILLAH. Srengenge nyunar kanti mulya, Angine midit kawandana, Manuke ngoceh ana ing wit witan, Kewane nyenggut ana ing pasuketan, Kabeh pada muji Allah Kang Mulya... Bermaksud :- Matahari menyinarkan kemuliaan, Dan ketika anginnya sepoi-sepoi, Burung pun sedang berkicau, Hewan ternak sedang merumput, Semua memuji Allah Yang Mulia . ASSALAMUALAIKOM........KU DOAKAN PADA SEMUA SEMOGA BERADA DALAM PENUH KECINTAAN ALLAH. BEKAS2 MURIDKU,"TUK CHA MASIH DI KAKI BUKIT SRENGENGE".
9 comments:
Salam Ayahanda,
Alahai hitam sudah petai atikah hikhikhik
Salam Ayahanda,
Alaaaa dah meleleh ayaq liur ni...
makan ramai2 lagi bestkan ayah...
Semoga Ayah & mak serta adik kat RG sihat2 hendaknya..Salam buat mereka semua...
salam ayahanda...
petai tu buat sambai tumis campoq udang , sedapnya....
salam ayahanda
kalau tempat saya dah lama petai tu di faraid oleh kaki songlap. Asal jadi duit jer...
Assalamualaikum Ayahanda
petai macam tu tak teliur
kalau ummi buat sambai petai campur udang
nyam nyam
yg teliur tu
rojak buah
tertelan ayak liur ni
he he
Wassalam
wah dah lama tak makan petai..
Salam ayahanda & bonda,
sedap kuah rojak tu..dah masak petai..masa kami kesana dulu belum ada buah pun lagi..alhamdulillah tu la kalau berbudi pada tanah kan..
Assalamualaikum tuan,
Betoikah depa kata putik kekabu sedap dicicah dengan 'garam belacan' @ kuah rojak ?
Alahai,terliur....
Salam ayahanda ,
Betik tu buat sambil cicah macam org tua dulu2. Saya tak tau sama dak yang kat tempat saya dengan tempat ayahanda.
cabaikering+ belacan +garam ditumbuk, bubuh gula. Pas tu perah air asam jawa dengan isi asamnya sekali campur masuk. Goi skali ..... kalau ramas ... lagi sedap .... baru sebati elok.....
Aduhai ... meleleh ..... telioq ni ...
Post a Comment